character quotes 
         Astropelekia   Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Γυμνασίου Κοίμησης home | e-mail
nav_pupils
 
νέο
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ     |     Χριστουγεννιάτικο Αστροπελέκι Ανακοίνωση Ανακοινώσεις  
   
 

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Επιστροφή

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκτίθενται ευρήματα κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών και παρουσιάζεται συνολικά ο πολιτισμός της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Το κτίριο του Μουσείου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, εγκαινιάστηκε το 1962 και αποτελεί σημαντικό δείγμα του μοντέρνου κινήματος της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. 

Το Μουσείο αναδιοργάνωσε πρόσφατα τις κτηριακές εγκαταστάσεις του καθώς και τη μόνιμη έκθεση των συλλογών του. Πέντε ενότητες συνθέτουν τη νέα εκθεσιακή πρόταση του Μουσείου, μέσω της οποίας ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τον κόσμο της αρχαίας Μακεδονίας, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της. Το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μουσεία του είδους του στον κόσμο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μετά από μια εκτενή ανακαίνιση, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ξανάνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Η έκθεση περιλαμβάνει ευρήματα από τη νεολιθική εποχή, την εποχή του σιδήρου (1100-700πΧ), την αρχαϊκή περίοδο, την κλασική περίοδο και τη ρωμαϊκή περίοδο.
( Ελεύθερη είσοδος για φοιτητές και παιδιά κάτω των 10. )
Σε ξεχωριστή πτέρυγα του μουσείου βρίσκονται τα μοναδικά και άκρως επιβλητικά ευρήματα από τον ασύλητο τάφο του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας τα οποία βρέθηκαν στη Βεργίνα από τον καθηγητή Μ. Ανδρόνικο το 1977.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και με ...νέα τεχνολογία
Με νέες τεχνολογικές εφαρμογές εμπλουτίστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που καθίσταται από σήμερα, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία παγκοσμίως.

Στη νέα μόνιμη έκθεση του μουσείου με τίτλο «Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels», ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί εικόνες των εκθεμάτων, να περιεργαστεί ψηφιακά ένα εύρημα, να το μεγεθύνει και να δει λεπτομέρειες που μέχρι τώρα δεν θα μπορούσε να δει χωρίς ίσως μεγεθυντικό φακό ή και μικροσκόπιο.

Πρόκειται για την πρώτη και πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας της «Διάχυτης νοημοσύνης», που, μέσα από διαδραστικά συστήματα και με τη βοήθεια νέων λογισμικών, γίνεται η διαδραστική και πλέον βιωματική ξενάγηση του επισκέπτη στα εκθέματα του μουσείου.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

Ελευθεροτυπία, 01-11-2010


Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 1
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 2
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 3
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 4
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 5
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 6
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 7
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 8
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 9
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 10
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 11
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 12
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 13
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 14
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 15
Εικόνα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θεσσαλονίκης 16
 
     
  Γυμνάσιο Κοίμησης