character quotes 
         Astropelekia   Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Γυμνασίου Κοίμησης home | e-mail
nav_pupils
 
νέο
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Ανακοίνωση Ανακοινώσεις  
 

Σχολικές Δραστηριότητες - Προγράμματα

Επιστροφή

Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το σχολείο μας διοργανώνει διάφορες σχολικές δραστηριότητες ποικίλου περιεχομένου. Παραδειγματικά αναφέρουμε τις αθλητικές, οι οποίες αποτελούν τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων στο σχολείο μας.

ΡΟΥΠΕΛ
 
 
ΡΟΥΠΕΛ
- Το οχυρό της ιστορίας και της μνήμης
-

Αθλητικές Δραστηριότητες  |   Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2010
Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής διοργανώνονται ενδοσχολικοί αγώνες (βόλεϋ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου μεταξύ των τμημάτων της Α', Β', και Γ' Τάξης. Επίσης στις Αθλητικές Δραστηριότητες περιλαμβάνονται και εξωσχολικοί αγώνες (στίβου, ποδοσφαίρου, βόλεϋ και μπάσκετ).

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ»
Εκπαιδευτικές - Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες
Αγωγή Υγείας   |   Περιβαλλοντική Εκπαίδευση   |   Αγωγή Σταδιοδρομίας   |
Διάφορες (Συμμετοχές σε Εκθέσεις, Επισκέψεις, Δωρεές)
Εργαστήριο Τεχνολογίας
Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών
Εκδηλώσεις ΣΕΠ
Σχολική Βιβλιοθήκη

Αθλητικές Δραστηριότητες
1
Φυσική Αγωγή

    Το μάθημα της φυσικής αγωγής επικεντρώνεται στη διδασκαλία αθλημάτων θεωρώντας ότι αναπτύσσοντας τις κινητικές δεξιότητες ταυτόχρονα αναπτύσσονται και άλλοι τομείς όπως ο ψυχολογικός, ο κοινωνικός και ο συναισθηματικός κόσμος του παιδιού. Παραδοσιακά υποστηρίζεται ότι η συμμετοχή στον αθλητισμό συμβάλλει αφενός όχι μόνο στη πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση των νέων πέρα από τη φυσική κατάσταση και την αθλητική ικανότητα και αφετέρου στην μείωση αντικοινωνικών συμπεριφορών και ανάπτυξη υπευθυνότητας και πειθαρχίας.

2
Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2010

   Το 2010 το σχολείο μας έχει να επιδείξει μία μεγάλη επιτυχία στον σχολικό αθλητισμό. Ειδικότερα στο Ποδόσφαιρο όπου γυμναστής και μαθητές αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να καταφέρουν (παρά τον μικρό αριθμό μαθητών του σχολείου) την παρακάτω επιτυχία. Η ομάδα Ποδοσφαίρου μετά από μία εξαιρετική πορεία κατά την οποία απέκλεισε 4 σχολικές ομάδες των Γυμνασίων Σκοτούσσης (4-1), Αθλητικό Γυμνάσιο Σερρών (3-0), Γυμνάσιο Νιγρίτας (3-2), και 2ο Γυμνάσιο Σερρών (2-1), κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα στα σχολεία του Νομού Σερρών καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στον τελικό με την ομάδα του 6ου Γυμνασίου Σερρών, (δεχόμενη την ισοφάριση στο ....τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, μετά από κατά γενική ομολογία διαιτητικό λάθος), και οδηγήθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτις, όπου και έχασε με 3-1.


Δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ»
χχχ Οι δραστηριότητες και η έκθεση του προγράμματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ
χχχ

    Η σχολική δραστηριότητα «Οικονομία και Εγώ» για παιδιά του Γυμνασίου έχει ως γενικό σκοπό να γνωρίσουν και να κατανοήσουν οι μαθητές, στο βαθμό που τους επιτρέπουν οι γνωστικές τους ικανότητες, βασικές έννοιες της οικονομίας (όπως η έννοια των χρημάτων, της προσφοράς και ζήτησης, εργασίας / επιχειρηματικότητας, κλπ) που είναι «απαραίτητες» στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και ειδικότερα να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε νέες εκπαιδευτικές τεχνικές που ενισχύουν μια πιο ενεργητική συμμετοχή αυτών στη διαδικασία μάθησης, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες (π.χ στην αναζήτηση πληροφοριών, την συνεργατικότητα αλλά και της βιωματικής μάθησης μέσω συστημάτων προσομοίωσης(SimCity 3000) στον υπολογιστή) και ικανότητες μεθοδολογικού χαρακτήρα, προσόντα χρήσιμα για την εργασία και τη ζωή στη νέα κοινωνία των πληροφοριών. Περισσότερα ΕΔΩ


Εκπαιδευτικές - Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες
16 Φεβρουαρίου 2010
Εκπαιδευτική επίσκεψη στα οχυρά του Ρούπελ στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
18 Φεβρουαρίου 2010
Παρακολούθηση της Θεατρικής Παραστασης Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ
2 Μαρτίου 2010
Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ
17 Μαρτίου 2010
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΠ και στο Γηροκοκομείο Σιδηροκάστρου στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας
21 Απρίλιου 2010
Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Ξάνθη
27 Απρίλιος 2010
Συμμετοχή του σχολείου μας στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυμνασίων του Νομού μας
5-7 Δεκεμβρίου 2010
Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων της Γ' Γυμνασίου
11 Απριλίου 2011
Εκπαιδευτική ημερήσια στο Λευκοχώρι θεσσαλονίκης.
   

Αγωγής Υγείας - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Αγωγή Σταδιοδρομίας
Αγωγής Υγείας

Στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα σχολεία της χώρας, το Γυμνάσιό μας προσπαθεί και αυτό, συγκροτώντας ομάδες Αγωγής Υγείας, να συμβάλει στην καλλιέργεια των ευαισθησιών των μαθητών, να τους μυήσει στο χώρο της δραστηριοποίησης στα κοινά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αισθήματος του ενεργού πολίτη που θα πρέπει να τους διακρίνει στο μέλλον.

Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (Σχολικό Έτος 2004-2005)

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Σχολικό Έτος 2011-12 Yπεύθυνοι καθηγητές : Σταμπουλάκη Μαρία / Αφεντούλης Αναστάσιος
Με το ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, αναλάβαμε την οργάνωση ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τους μαθητές της Α1και Α2 τάξης του σχολείου μας.. Ο κύριος σκοπός μας ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές μας "θετική και υπεύθυνη στάση" απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, να τους γίνουν βίωμα οι ενέργειες της ανακύκλωσης και παραγωγής κομπόστ και γενικότερα η ευαισθητοποίηση τους στα περιβαλλοντικά θέματα...
Σχολικό Έτος 2016-17 Yπεύθυνοι καθηγητές : Τρέντσιου Ελένη / Αρβανιτίδης Συμεών
Σχολικό Έτος 2017-18 Yπεύθυνοι καθηγητές : Τρέντσιου Ελένη / Αρβανιτίδης Συμεών
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες
Όλες τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του σχολείου μας, σε φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να τις δείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα οικολογικού ενδιαφέροντος για σχολεία, που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης:

νέο   https://www.ecoschools.gr/schools/gymnasio-koimisis-serron/
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Κοίμησης ( Σχολικό Έτος 2017-18 )
  νέο    «Αλλάζω το σχολείο μου, μεταμόρφωση του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου του Γυμνασίου Κοίμησης»
   
 

Διάφορες (Συμμετοχές σε Εκθέσεις, Επισκέψεις, Δωρεές)
 
Το συγκεκριμένο τμήμα ειναι υπό κατασκευή - σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες!!!!
... Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση...!

Δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας
χχχ Στιγμιότυπα από εργασίες στο μάθημα της Τεχνολογίας
χχχ

    Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λήξης του σχολικού έτους, επιλεγμένα έργα των μαθητών της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου εκτέθηκαν στο χώρο του σχολείου και απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια στους μαθητές των οποίων τα έργα διακρίθηκαν, με κριτική επιτροπή μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τον καθηγητή του μαθήματος της Τεχνολογίας.


Δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής
1

    Από φέτος 2010-11 λειτουργεί στο σχολείο μας και Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Μπορεί ακόμη να είναι σε "εμβρυακή" κατάσταση, αλλά τα βήματα που έγιναν είναι σπουδαία. Στεγάστηκε σε ξεχωριστή αίθουσα με δική της υποδομή σε νερό & αποχέτευση και με τη βοήθεια του ΕΚΦΕ Σερρών άρχισαν να πραγμνατοποιούνται με επίδειξη οι προτεινόμενες εργαστηριακές ασκήσεις. Έτσι φύγαμε από το "εργαστήριο στο παράθυρο" που είχαμε μέχρι τώρα, πετυχαίνωντας το "παράθυρο στο εργαστήριο" που προτείνει και το βιβλίο Χημείας της Β' Τάξης. Στόχος μας είναι από την επόμενη χρονιά αυτές οι ασκήσεις να γίνονται σιγά-σιγά μετωπικά, γιατί λόγω και της ιδιαετερότητας των σχολείων, πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος (μόνος) τρόπος προσέγγισης των φυσικών επιστημών από τα παιδιά του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή μας κ. Βαλιώκη Ιωάννη για την πρόθυμη ανταπόκριση του στις συνεχείς απαιτήσεις μας και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που υποσχέθηκε να μας βοηθήσει για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και για τη συνεχή βελτίωση του πονήματος.

Με εκτίμηση

Οι χρησιμοποιούντες το εργαστήριο

Τρέντσιου Ελένη ΠΕ04-1

Θεοδοσίου Ιωάννης ΠΕ04-1


Εκδηλώσεις ΣΕΠ
1

   Την σχολική χρονιά 2009-2010 του μάθημα του ΣΕΠ στην Γ' τάξη διδάχθηκε από την κα Τρέντσιου Ελένη ΠΕ04-1. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος έγινε παρακολούθηση σεμιναρίων στο ΚΕΣΥΠ Σερρών από την υπεύθυνη καθηγήτρια. Όταν εφαρμόστηκαν τα προγράμματα των σεμιναρίων στους μαθητές που αφορούσαν την επιλογή του επαγγέλματος, την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση των μαθητών το μάθημα έγινε από τα πιο αγαπημένα της χρονιάς. Στα πλαίσια του ίδιου μαθήματος έγινε επίσκεψη στο εργοστάσιο επξεργασίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ και οι μαθητές ενημερώθηκαν για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα της μονάδας. Τέλος έγινε ενημέρωση Γονέων και παιδιών της Γ' τάξης γυμνασίου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο σχολείο από την υπέυθυνη καθηγήτρια για τους δρόμους μετά το Γυμνάσιο που μπορούν ανακολουθήσουν οι μαθητές.


Σχολική Βιβλιοθήκη
1

   Στο σχολείο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, με υπεύθυνη την κ. Τρέντσιου Ελένη, Φυσικό.

 
     
  Γυμνάσιο Κοίμησης